Παράλειψη συνδέσμων

Ιστορικό

.

Η Ελληνική Επιτροπή ECR (ECR Hellas) ξεκίνησε τις δραστηριότητες της, το 1995 ακολουθώντας την ίδρυση του ECR Europe το 1994. Το ECR Hellas ακολούθησε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις όσον αφορά στην εμφάνιση νέων άρχων στη συνεργατική διαχείριση κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πρωταρχικός στόχος, η δόμηση ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας, συγκεντρώνοντας όλους τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αλυσίδα αξίας, προμηθευτές και λιανέμπορους, οι οποίοι μοιράζονται την κοινή πεποίθηση ότι η συνεργασία, σε μη-ανταγωνιστικά θέματα, θα φέρει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ωφελήσουν τους καταναλωτές.

Σημαντικός αρωγός, στην εξέλιξη του ECR Hellas, υπήρξε η πανεπιστημιακή κοινότητα και συγκεκριμένα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης και την εκπαίδευση των στελεχών που θα μπορούν να αντιληφθούν την κουλτούρα του ECR αλλά και για τη συμμετοχή της ως ουδέτερος αξιόπιστος συνομιλητής και συνεργάτης.

Το ECR Hellas, μέσα από τις δραστηριότητές του, εστιάζει αφενός στην αποτελεσματική προσέγγιση θεμάτων (μη ανταγωνιστικών) που αφορούν τις επιχειρήσεις, στο γρήγορο εντοπισμό σημείων βελτίωσης στην οργάνωση και στον προγραμματισμό τους, και αφετέρου στην επικέντρωση των επιχειρήσεων για την ικανοποίηση των αναγκών του τελικού καταναλωτή μέσα από βιώσιμες πρακτικές.

Το ECR Hellas ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη και την εθελοντική πιλοτική εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και μετρικών διαδικασιών που είναι συνδεδεμένες με τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σήμερα το ECR Hellas, προσπαθώντας να κάνει κάθε μέρα πράξη αυτή τη μοναδικά ξεχωριστή κουλτούρα βρίσκεται υπό την αιγίδα ενός δεκαεπταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου (link) και αριθμεί πάνω από 100 εταιρείες-μέλη (link), περισσότερες από τις οποίες είναι ηγετικές εταιρείες από το χώρο του λιανικού εμπορίου και των προμηθευτών ενώ ταυτόχρονα έχει ενεργό ρόλο ως μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής ECR Community.

ΠΡΩΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(Οκτώβριος 1995)

ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΒ Βασιλόπουλος
Ιωσήπου Νίκος
Ατλάντικ
Γαλιατσάτος Χρήστος
Αφοί Βερόπουλοι
Πάσχος Δημήτριος
Ι&Σ.Σκλαβενίτης
Σκλαβενίτης Στέλιος
Μαρινόπουλος
Χαιρέτας Νίκος
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ / ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
3E - Coca Cola
Φωτόπουλος Δημήτρης
Johnson & Johnson
Ιωακειμίδης Γεώργιος
Procter & Gamble
Φανδρίδης Μιχάλης
Unilever
Ρουχίτσας Σπύρος
Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων
Αναστασιάδης Αναστάσιος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Καθ/της Αυλωνίτης Γιώργος
Οικον. Παν. Αθηνών
Καθ/της Δουκίδης Γιώργος
Οικον. Παν. Αθηνών

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ECR

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ
ΕΛΟΜΑΣ
CONTINENT
ΜΑΚΡΟ
METRO
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΣΟΥΤΗΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
TROFO
BIOMHXANIA
COLGATE PALMOLIVE
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ