Παράλειψη συνδέσμων

12o Πανελλήνιο Συνέδριο του ECR Hellas

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ​

Οι έντονοι μετασχηματισμοί που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και συνδέονται άμεσα με την οικονομία, την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, την αστικοποίηση, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τη μείωση των φυσικών πόρων, διαμορφώνουν αδιαμφησβήτητα ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, πορεύονται ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ύφεσης. Παρόλα αυτά, είναι επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όχι μόνο στις εσωτερικές αλλαγές – όπως η συγκέντρωση του εμπορίου, τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των κεφαλαίων, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, τη μεταβολή στην καταναλωτική συμπεριφορά, τη δημιουργία νέων αγοραστικών καναλιών – αλλά και στις παγκόσμιες προκλήσεις, διαμορφώνοντας νέες επιχειρηματικές συμπεριφορές και μοντέλα. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Ίσως όσο και η ισορροπία σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Η διαδρομή έχει ρίσκο, απαιτεί συγκέντρωση, συλλογή γνώσης, διάθεση αναμέτρησης με το καινούργιο, προσπάθεια απορρόφησης των ταλαντώσεων αλλά κυρίως θετική σκέψη ότι οι ανατροπές που συμβαίνουν, διαμορφώνουν τελικά έναν νέο κόσμο με τον οποίο οι επιχειρήσεις δεν καλούνται απλά να συμφιλιωθούν άδοξα αλλά να ενταχθούν δυναμικά, να προοδεύσουν και να αναπτυχθούν.

Προσδιορίζοντας τη θεματολογία του 12ου Συνεδρίου του ECR Hellas, στόχος είναι η ανάδειξη των ανατροπών που συμβαίνουν σε διάφορους τομείς όπως και η εστίαση στην απαιτητική πορεία των επιχειρήσεων μικρών ή μεγάλων που σε πείσμα των καιρών τολμούν, επενδύουν, καινοτομούν, ρισκάρουν και κάνουν βήματα εμπρός.

Το ECR Hellas κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, διαμορφώνει τη στρατηγική και τους πυλώνες δράσης του, διατηρώντας πάντα το βασικό του χαρακτηριστικό, να λειτουργεί ως μία ουδέτερη πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας των εταιρειών. Στο συνέδριο στις 17 Μαΐου 2017, θα παρουσιαστούν πολλά σημαντικά θέματα από ομιλητές με διαφορετικές αφετηρίες και αντιλήψεις, που θα συμβάλλουν όχι μόνο στην ενημέρωση των στελεχών του κλάδου αλλά κυρίως στην παρουσίαση ποικίλων τρόπων σκέψης και προσέγγισης των προκλήσεων που προκύπτουν, δίνοντας το έναυσμα να οραματιστούμε παρόν και μέλλον δημιουργικά, αποτελεσματικά και αισιόδοξα.

Παρουσιάσεις